És un itinerari turístic dividit en 6 etapes que es poden recórrer en 6 dies.
Ets a: Inici > Origen del projecte

Origen del projecte

El Consorci de Turisme del Vallès Oriental, el Consorci per la promoció turística de les Valls del Montcau, el Consorci de Formació i Iniciatives Bages Sud, el Patronat de la Muntanya de Montserrat i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental treballen conjuntament en la creació d'un itinerari de senderisme que uneix les zones naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Montcau i la muntanya de Montserrat. Connecta tres comarques de Barcelona i passa per 10 municipis. Es tracta del projecte de senderisme Els 3 monts.

El juny del 2006 les entitats participants van formalitzar el seu compromís amb la signatura d’una declaració de principis a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Amb l’itinerari de la ruta definit, així com els seus trams i els productes turístics complementaris de cap de setmana, també es va treballar per aconseguir la implicació de diferents entitats i empreses privades, organitzant jornades de dinamització per a empresaris als diferents municipis per on passa l’itinerari principal.

Una vegada conclosa la primera fase del projecte, consistent en el treball de camp i el disseny de la proposta, es va signar un conveni per desenvolupar la segona fase entre les cinc entitats participants i la Diputació de Barcelona: el projecte executiu de senyalització i la creació del logo i la marca.

L’1 de febrer de 2007 es va iniciar la tercera fase amb la signatura d’un altre conveni amb els objectius següents: executar la senyalització de tota la ruta principal, editar la topoguia de l’itinerari principal d’Els 3 Monts, crear el web d’Els 3 monts, editar un tríptic divulgatiu del projecte en quatre idiomes –castellà, anglès, francès i alemany–, per tal de poder promocionar el producte a les fires internacionals i, finalment, redactar un Pla de dinamització turística d’Els 3 monts.

El 21 de desembre de 2007 es va signar un conveni de col·laboració per a la cooperació turística per al desenvolupament del Pla de Foment Els 3 monts entre el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, en què es fixava el marc d’actuacions d’inversió, promoció i dinamització de la ruta senderista.

La Diputació de Barcelona col·labora en el cofinançament del Pla de Foment Els 3 Monts

El 3 de març de 2008 es va signar un conveni de col·laboració per a la gestió del Pla de Foment Els 3 monts entre el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Consorci de Turisme del Vallès Oriental, el Consorci de Formació i Iniciatives del Bages sud, el Consorci de Promoció Turística de les Valls del Montcau i el Patronat de la Muntanya de Montserrat, en què s’establia el marc de les relacions i compromisos entre les cinc parts signants per a la col·laboració en la gestió del Pla de Foment Turístic Els 3 monts.

El de 22 de desembre de 2008, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental va signar un conveni de col·laboració per a la cooperació turística per al desenvolupament de l’esmentat Pla de Foment amb el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa per a la continuació del Pla de Foment d’Els 3 monts fins al 21 de desembre de 2010.
Entitats promotores
               
En col·laboració amb: