És un itinerari turístic dividit en 6 etapes que es poden recórrer en 6 dies.
Ets a: Inici > Les Etapes > IP5: Mura - Rellinars - Monistrol de Montserrat

IP5: Mura - Rellinars - Monistrol de Montserrat

Punts d'inici-final: Mura (nucli urbà) i Monistrol de Montserrat (nucli urbà)
Punts de pas: El Puig de la Balma - collet Roig - Puig Andreu - coll de la Creu dels Alls - Matarrodona - coll de la Morella - Rellinars - Can Prat
Recorregut: 24 km
Desnivell acumulat: 1.089 m (pujada: +553 m; descens: -536 m)
Temps estimat: 6,5 h

La sortida de Mura resulta deliciosa. Per un sender per a vianants paral•lel a la riera local de Nespres, arribem a un paratge d'antics molins d'aigua. A l'altre costat de la riera, el sender puja fins al paratge de la Creu de la Vila, camí del Puig de la Balma. Aquest lloc ofereix la possibilitat d'un allotjament ecoturístic especial, emplaçat en una antiga masia construïda a recer de la roca.

Entre el Puig de la Balma i la localitat de Rellinars, el recorregut s'endinsa en paratges especialment solitaris. Els boscos de pins mediterranis constitueixen l'essència del paisatge, un paisatge trencat que innerva successius traçats de torrenteres. Primer culminem l'anomenat collet Roig, després passem ben a prop del vèrtex del Puig Andreu (757 m) i finalment arribem al coll de la Creu dels Alls, punt intermedi en el recorregut Mura-Rellinars.

Des d'aquest últim punt arrenca un petit sender que s'endinsa a la vall del Torrent de l'Hort, per uns paisatges fragosos. Passem per davant de la masia de Matarrodona, que deixem a un costat, i des de la font dels Til·lers iniciem una dura pujada fins al coll de la Morella, on creuem el traçat de l'antic camí ral a Manresa. En plena baixada a Rellinars creuem un sector de cultius agrícoles tradicionals entorn de la masia de Casajoana. L'església de Sant Pere i Sant Fermí i l'edifici de La Fàbrica ens assenyalen l'accés al nucli urbà de Rellinars.

Entre Rellinars i Monistrol de Montserrat l'itinerari els 3 monts resulta coincident amb el del GR 5 i enllaça dos sectors d'urbanització: el Planet i Can Prat. A més, travessa diverses vies de comunicació: l'autopista C-16, la via fèrria Barcelona-Manresa i l'autopista C-58. A la vora d'aquesta última, a l'altura de Can Prat, un desviament d'un parell de quilòmetres pot aproximar-nos, tanmateix, fins a un lloc amagat i sorprenent: el meandre de Castellbell, al riu Llobregat. L'arribada a Monistrol la farem ben segur admirats davant de la mítica muntanya imponent de Montserrat.
Esquema etapa Mura - Rellinars - Monistrol de Montserrat
Ampliar en una finestra emergent Esquema etapa Mura - Rellinars - Monistrol de Montserrat
Perfíl altimètric
Perfíl altimètric

Arxius relacionats

  • TRACKS IP5 (Mura - Monistrol de Montserrat)
    198,13 Kb) - Data de publicació: 15.11.10
  • Roadbook IP5
     pdf  Arxiu PDF (2,42 Mb) - Data de publicació: 15.11.10

Imatges de l'etapa

Església Vella de Rellinars
Ampliar en una finestra emergent Enviar com a postal Església Vella de Rellinars
 
Tines
Ampliar en una finestra emergent Enviar com a postal Tines
 
Mura
Ampliar en una finestra emergent Enviar com a postal Mura
Camí Ral
Ampliar en una finestra emergent Enviar com a postal Camí Ral
 
El Puig de la Balma
Ampliar en una finestra emergent Enviar com a postal El Puig de la Balma
 
El gorg del Padre
Ampliar en una finestra emergent Enviar com a postal El gorg del Padre
Entitats promotores
               
En col·laboració amb: