És un itinerari turístic dividit en 6 etapes que es poden recórrer en 6 dies.
Ets a: Inici > Les Etapes > IP6: Monistrol de Montserrat - Monestir de Montserrat

IP6: Monistrol de Montserrat - Monestir de Montserrat

Punts d'inici-final: Monistrol de Montserrat (nucli urbà) i Monestir de Montserrat
Punts de pas: Can Basqueta - Drecera dels Tres Quarts - la Maçanera - Pla de les Bruixes - coll de les Baranes - estació dels funiculars - esplanada del monestir de Montserrat
Recorregut: 3,5 km
Desnivell acumulat: 617 m (pujada: +577 m; descens: -40 m)
Temps estimat: 1,5 h

A la sortida de Monistrol de Montserrat, l'itinerari els 3 monts coincideix amb el traçat del GR 5. Al cap d'1,5 km, s'abandona la coincidència amb el GR 5 i s'opta per la coincidència amb la seva variant GR 96. Posteriorment, en un paratge situat entre el turó de Mullapans i el Pla de les Bruixes, tornem a recuperar la coincidència amb el GR 5 principal en la pujada final fins a l'esplanada del monestir. Sens dubte, ens trobem davant d'una de les ascensions més inoblidables de les muntanyes de Catalunya.

Una etapa curta però de contínua ascensió. Les dents serrades de la muntanya de Montserrat leviten directament sobre els nostres caps. Al llarg de l'ascensió anem reconeixent successivament les formes del Cavall Bernat, el Serrat de les Barretines, el Serrat del Vent, el Montgròs... ¿Hi ha cap cim mediterrani de més espectacularitat, de més venerabilitat que aquest? Montserrat, sens dubte, és la muntanya sagrada per excel·lència.

Després de Monistrol, el primer descans en la pujada tindrà lloc a Can Basqueta. Pel que fa a la Drecera dels Tres Quarts, suposa un fort tram de dràstica pujada. Entre la Maçanera i el Pla de les Bruixes, el recorregut manté la cota d'altitud i es torna més suau, en paral·lel al traçat del ferrocarril de muntanya entre Monistrol i el monestir, uns 400 m per sota. Entre el coll de les Baranes i l'esplanada del monestir, la pujada torna a fer-se accentuada. Passem pel costat de les estacions de l'Aeri de Montserrat, del ferrocarril de muntanya i dels funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova. Ens trobem al cor tradicional de Catalunya i també al final de l'itinerari els 3 monts, des del Montseny fins a Sant Llorenç del Munt i Montserrat: sens dubte, un dels millors recorreguts per les muntanyes de l'entorn mediterrani.
Esquema etapa Monistrol de Montserrat - Monestir de Montserrat
Ampliar en una finestra emergent Esquema etapa Monistrol de Montserrat - Monestir de Montserrat
Perfíl altimètric
Perfíl altimètric

Arxius relacionats

  • TRACKS IP6 (Monistrol de Montserrat - Monestir de Montserrat)
     plt  plt (53,34 Kb) - Data de publicació: 21.10.08
  • Roadbook IP6
     pdf  Arxiu PDF (357,06 Kb) - Data de publicació: 26.03.10

Imatges de l'etapa

Montserrat des de Marganell
Ampliar en una finestra emergent Enviar com a postal Montserrat des de Marganell
 
Montserrat - St. Benet
Ampliar en una finestra emergent Enviar com a postal Montserrat - St. Benet
Entitats promotores
               
En col·laboració amb: